Çocukların edindiği her beceri, her başarı evimizi aydınlatan bir yıldız gibi! Onları yeni beceriler öğrenirken ve geliştirirken izlemek, adeta bir çiçeği açarken seyretmek gibi... Her bir başarıları, onların özgüven tomurcuklarını yeşerterek bağımsızlıklarını artırır. Üstelik, artık bize daha az ihtiyaçları olacağı için, birlikte daha çok keyifli zaman geçirebiliriz!
İşte okul öncesi çocuklarda bağımsızlık kazandırmanın bazı ipuçları:
Günümüzde telefonlar adeta cebimize sığdırdığımız küçük dünyalarımız. İşlerimizi kolaylaştırıyor, eğlencemize ortak oluyor... Kısacası hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak, Child Development Journal’da yayınlanan bir araştırma, telefonların bebeklerimizin gelişimine de etkisi olabileceğini gösteriyor. Peki, bu durum karşısında ne yapmalıyız? Çocuklarımızla geçirdiğimiz kaliteli zamanı nasıl koruyabiliriz? Gelin, birlikte bu soruların yanıtlarını bulalım.
Ailecek keyifle izleyeceğiniz birbirinden eğlenceli kış temalı filmler Tırtıl Kids seçkisi ile sizlerle! Kartopu savaşlarından kutup maceralarına, büyülü dünyalardan komik hayvanlara kadar herkese hitap edecek filmlerle kış günlerinizi renklendirebilirsiniz. Sıcacık battaniyelerinizle sarılıp, lezzetli sıcak çikolatalarınızı yudumlarken, bu harika filmlerle unutulmaz anlar yaşayın!
Bebeklerin daha doğmadan önce öğrenmeye başladıklarını biliyor muydunuz? Anne karnındayken duydukları sesler, tattıkları tatlar ve hatta kelimeler, onların ilk hafıza izleridir. Bu, bebeklerin dünyaya gelmeden önce bile öğrenmeye temel düzeyde hazır olduklarının göstergesidir.
Kış mevsimi çocukların bir kitap serisine başlaması için iyi bir zaman! Hele ki yarıyıl tatilindeyseniz! Neden mi? Kış mevsimi okulda öğrendiklerini pekiştirebilecekleri en iyi dönemdir.
Moluk oyuncaklarının çocukların hayal dünyasını canlandırdığını biliyor muydunuz? Çocuklar Moluk ile gerçek etkileşimi teşvik eden yenilikçi ve sürdürülebilir oyuncaklarla oynama fırsatı buluyor.
Tüm parçaların birbirine uyumlu olması sayesinde çocuklar, sınırsız kombinasyonlar yapabiliyor ve benzersiz karakterler tasarlayabiliyorlar. Örneğin, bir Bilibo birdenbire bir gezginin gemisi olabilir ya da Hix bir müzisyenin şapkası...
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık), hem yetişkinlerin hem de çocukların iç dünyalarına yolculuk yapmalarını sağlayan, hayatı dönüştüren bir pratik olarak hayatımızda yerini aldı. Günümüzde Mindfulness pratiklerinin bu kadar sevilmesi ve ihtiyaç haline gelmesi neyden kaynaklanıyor olabilir?
Günlük hayatın gitgide daha hızlı yaşanması, yapılacaklar listemizde attığımız tikleri hem yetişkinler hem de çocuklar için arttırdı. İşe ve okula giderek başlayan günler, trafikte geçirilen uzun saatler, şehirlerin kalabalıklaşması, teknolojik aletlerin zihinlerimizi oldukça meşgul etmesi...
Hem çocuklar hem yetişkinler yapılacakların birinden diğerine koşuyor. Haliyle “an”da kalmaya, durmaya, nefes aldığımızı hissetmeye ve yaşama dönük farkındalıklarımızı artırmaya ihtiyaç duyuyoruz.
Çocuklara rutin haline gelen bir okuma alışkanlığı kazandırmak, geleceğine yapacağınız en güzel yatırımlardan biri! Akademik yaşantısına katkı sağlamasının yanı sıra, daha meraklı ve bilge bireyler olmalarını da destekler.
Günlük yaşamda uygulayabileceğiniz ve çocukların okuma rutini oluşturmasını kolaylaştıracak 5 ipucu:
Koca bir yılı daha geride bırakırken 2024’ün en sevilen kitaplarını sizin için bir araya getirdik! The Story Orchestra serisinden The Barnabus Project'e; Illumianatomy'den Listen To The Music kitabına kadar hayranlık uyandıran pek çok kitap Tırtıl Kids'te sizi bekliyor!
Koca bir yılı daha geride bırakırken 2024’ün en sevilen oyunlarını ve oyuncaklarını sizin için bir araya getirdik! Ludattica kutu oyunları, Sassi puzzle ve 3D modelleri, Moluk yaratıcılık oyuncakları, Magna-Tiles manyetik setleri ve daha fazlası Tırtıl Kids'te sizi bekliyor!
2025'in kapısını yavaş yavaş araladığımız bu günlerde, 2024’te çocukların etkinlik yapmaktan en çok keyif aldığı kitapları bir araya getirdik! Bu kitaplar çocukların gelişimlerini desteklerken, yaratıcılıklarını artıracak, el-göz koordinasyonunu çalıştıracak ve keyifli dakikalar geçirmesini sağlayacak.
Her ebeveyn ve bakımveren çocuklarının neşe, sevgi ve güven dolu sosyal ilişkiler deneyimlemelerini ister. Bu ilişkilerin kurulabilmesi için 2 yaş dolaylarındaki çocukların öncelikle öz kontrol, empati ve dil becerilerinin kapasitelerinin gelişmesi gerekmektedir. Örneğin akranlarının da olduğu bir kum havuzunda oynarken diğerinin kumdan kalesini deviren bir 2 yaş çocuğu gördüğünüzde sosyal becerilerin henüz tam kurulmadığını anlarsınız. Ancak küçük yaşlardan itibaren arkadaşlık kurma becerilerinin gelişmesi için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var.
Ebeveyn ve bakım verenlere “Çocuğunuz için en çok istediğiniz şey nedir?” diye sorulduğunda “En önce sağlıklı ve mutlu olsun.” cevabını sıklıkla duyarız. Peki, bir çocuğu mutlu yapan şey nedir? Onları üzmemek için kurmaya çalıştığınız sınırları yok saymak mı? Ekran süresini artırmak mı? Yoksa sabır ve güvenli bağlar ile oluşan sevgi dolu deneyimler mi?
Kendini tanımak ve duyguların bize ne anlattıklarını kavrayabilmek, onlarla arkadaş olduğumuzda başlar. Duygularımıza da tıpkı evimize misafir olan bir arkadaşımızı karşıladığımız gibi davrandığımızda onları yakından tanımaya, hissetmeye ve kulağımıza fısıldadıklarını duymaya başlarız. Önceki nesiller öncelikle renkleri, sayıları ve harfleri öğrenmek gibi geleneksel zeka kavramlarına odaklanırken, artık duygusal zekası yüksek çocuklar yetiştirmenin önemini anlamaya başlıyoruz. Çünkü duyguları yönetmek ve empati hissetmek, bir çocuğun tüm sosyal ilişkilerinde, akademik başarısında ve genel refahında büyük ölçüde önemli yer tutuyor.
Şehir hayatının koşuşturmacasından uzaklaşıp, çocuklarınızla birlikte doğanın kucağında zaman geçirmek ister misiniz? Sonbaharın gelmesiyle birlikte doğa, birbirinden güzel renklere bürünüyor ve keşfedilmeyi bekliyor. Çocuklarınızla birlikte oluşturacağınız sonbahar rotanız, onların doğayı tanımalarını, sevmelerini ve doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarmalarını sağlayacak. İşte çocuklarınızla birlikte yürüyüş yapabileceğiniz birbirinden güzel rotalar...
İnsanlar doğduğu andan itibaren hatta anne karnındayken iletişim kurmaya başlar. Henüz anne karnındayken duyduğu seslerle, hissettiği dokunuşlarla çevresine tepkiler vermeye başlar. Bu ilk adımlar, ilerleyen yıllarda kuracağı güçlü iletişim bağlarının temelini oluşturur. Haydi gelin yenidoğandan 5 yaşa kadar iletişim kurma becerilerinin nasıl geliştiğini birlikte inceleyelim:
Yaprakların rengarenk dans ettiği, ağaçların altın sarısı kıyafetlere büründüğü bir sonbahar mevsimi kapıları araladı. Küçük bir kız, bahçesindeki ağaçların altına serilmiş battaniyesine uzanmış, düşen yaprakları seyrediyordu. Bu sırada annesi ona, sonbaharın büyülü dünyasını anlatan bir kitap okumaya başladı... Bir sonbahar gününde küçük kız annesi ile hangi kitapları okumuş olabilir? Birlikte inceleyelim:
Kozalaklar, hem doğanın harika bir hediyesi hem de çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecekleri eğlenceli bir materyal! İşte kozalaklarla yapabileceğiniz birbirinden keyifli çocuk etkinlikleri...
"Acaba kendimden bir tane daha olsaydı ne olurdu?" diye düşünen bir çocuğun hikayesini anlatan "Can I Build Another Me?", mizahi üslubuyla benzersizliğimizin altını çiziyor. Kitabın yazarı ve çizeri Shinsuke Yoshitake’nin mizah anlayışı kitap boyunca size eşlik ediyor. Okurken her sayfada kendinizi gülümserken yakalayabilirsiniz!
Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olsa da, çocukların sınırı aşan ekran süresi endişelere yol açabilmektedir. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimleri için ekran süresini sınırlamak ve onları daha sağlıklı aktivitelere yönlendirmek büyük önem taşır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerez uygulaması vardır, toplanan kişisel verileriniz KVKK & GİZLİLİK VE GÜVENLİK açıklamamızda belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.