• Mart 15, 2024

    Bir çocuğa kitap hediye ettiğinizde aslında ona çok daha fazlasını vermiş olursunuz. İşte kitapların çocuk için mükemmel bir hediye olmasının 7 nedeni!

    Kitapların Çocuk İçin Mükemmel Bir Hediye Olmasının 7 Nedeni
  • Mart 07, 2024

     

    Bugün Dünya Kitap Günü! İşte Dünya Kitap Okuma Günü’ne özel sizler için hazırladığımız aktiviteler... 

     

     

      

     

    Dünya Kitap Günü'ne Özel Okuma Aktiviteleri
  • Şubat 27, 2024

    “Hayali” kelimesi, hayal gücü, yani henüz var olmayan şeylere ilişkin yeni fikirler yaratma sürecini anlatır bizlere. Biyolojide ise bu kelime adını bir hücreye vermiştir: Hayali hücreler (imaginal cells)... Bu hücreler tırtılların kelebek olma yolculuğunu başlatan hücrelerdir.  

    Hayal Kuran Tırtıllar: Imagine Cells
  • Şubat 19, 2024

    UNICEF’in Reddedilen Haklar: Ayrımcılığın çocuklar üzerindeki etkisi  başlıklı raporuna göre, ırkçılık ve ayrımcılık gün geçtikçe çocuklar arasında yaygınlaşmaya başladı. Rapor, çocukların sağlık hizmetleri, kamu kaynaklarına erişim ve eğitim alanlarında nasıl ayrımcılığa uğradıklarını gösteriyor. 

    Neden ırkçılık hakkında konuşmamız gerekiyor? 

    Irkçılığı ortadan kaldırmak için öncelikle herkesin bunun NE olduğunu bilmesine, NEDEN yanlış olduğunu anlamasına ve kendi topluluklarında buna NASIL meydan okuyabileceğini öğrenmesine ihtiyacımız var.  

     

    Çocuklarla Irkçılık Hakkında Neden Konuşmalıyız?
  • Ocak 22, 2024 Dijital Hediyeler

    Çocukların ve hatta biz yetişkinlerin vücudumuzun derinliklerine keyifli bir yolculuk yapmasını sağlayacak bir kitapla aranızdayız: İnsan Vücudu Tiyatrosu! 

    Kitap, biyolojinin karmaşıklığını alışılmışın dışında ve interaktif halde öğrenme imkanı sunuyor. Kitabın en önemli özelliği, çocukların biyoloji ve fen derslerinde öğrendiklerini ezber dışı bir yöntemle desteklemesi... Çocukların derslerde belki de ezberleyerek öğrendiklerinin altında yatan anlamı özümsemelerini sağlıyor.  

    Çocukların bu kitapta okuduklarını pekiştirebilmeleri için “Hareketli İskelet” isimli bir dijital hediye hazırladık! Kemiklerin dünyasında bir yolculuğa çıkacağınız dijital hediyeyi indirmek için şimdi tıklayın! 

     

    İnsan Vücuduna Eğlenceli Bir Yolculuk
  • Ocak 18, 2024 Tırtıl Kids Öneriyor

    Sömestir tatili başlasııın! Çocuklarla birlikte tatilin keyfini çıkarmanın bir yolu da izleyeceğiniz filmler! Bizler de izleyeceğiniz filmleri rahatlıkla seçin diye 7 yapımı sizler için derledik! 

    İzlemeyi, ardından yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!💚 

    Keyifli seyirler! 

     

    Sömestirde Çocuklarla İzleyebileceğiniz Filmler
  • Ocak 16, 2024 Dijital Hediyeler

    Hey oyun severler, şimdi şapka takma vakti! Soğuk kış günlerinde hem bedeninizi hem de zihninizi canlandıracak harika bir etkinliğe hazır mısınız? İşte size "Oyun Sevenler Şapka Taksın!" Etkinliği! Bu etkinlik yaratıcı drama ile bütünleştirildiği için minimum üç kişi ile oynanabilir. Eğitmenlerin ve oyun seven herkesin ilgisini çekecek! 

     

    oyun sevenler şapka taksın
  • Ocak 08, 2024

    Yılın 9-15 Ocak tarihleri Enerji Verimliliği Haftası olarak kabul edilmektedir. Peki enerji verimliliği nedir?

    En kısa haliyle enerji verimliliği, bir üretim esnasında enerjiyi akıllıca kullanmayı ifade eder. Hizmetlerin ve ürünlerin sağlanabilmesi açısından ihtiyaç duyulan enerji miktarının azaltılması bu kavramın ana hedefidir.  

     

    Günlük hayatımızda enerji verimliliği sağlamak için birçok etkili adım atabiliriz. Uzun ömürlü lambalar tercih etmek, tavan pencereleri kullanarak doğal ışığı daha verimli kullanmak ve az enerji harcayan ev aletlerini seçmek, bu adımlardan sadece birkaçıdır.  

     

    Doğaya Saygılı ve Sürdürülebilir Markalarla Büyüyoruz!
  • Aralık 28, 2023 Dijital Hediyeler

    Koskoca bir yıl boyunca gülen yüzlerimiz, coşkumuz ve merak dolu gözlerimizle dünyanın birçok rengini olduğunu gördük. Her bir kendi hikayenizi yazdınız ve bu hikayede yer alan her an, birer değerli hatıra oldu. Oyunların neşesi, öğrenmenin heyecanı, arkadaşlıklarımızın sıcaklığı... Tüm bu güzel anıları bir araya getirip, içinde barındıran bir hediye hazırladık sizin için. 

    Yeni Yıla Girerken Dijital Hediyemiz Var!
  • 2024'ün kapısını yavaş yavaş araladığımız şu günlerde, bir kitapseverin kalbinde iz bırakabilecek dokuz eseri sizinle paylaşıyoruz. Her biri, sadece kelimelerle değil, ruhunuzla da dans edecek; sizi felsefi bir keşfe ve derin düşüncelere dalmaya teşvik edecek. Bu kitaplar, sadece okuma deneyiminizi değil, aynı zamanda yaşam bakış açınızı da zenginleştirecek. Hem çocuklar hem de yetişkinlerin 2023’e sevgiyle veda edip, 2024’e heyecan dolu bir başlangıç yapmasını sağlayacak dokuz kitaba göz atalım! 

    2023' Veda Etmeden Bilmeniz Gereken 9 Kitap
  • Aralık 07, 2023

    Çocuk kitabevlerinde özenle seçilen ve raflarda yerini alan her kitap, ilham verecek hikayeler, atılınacak maceralar, paylaşılacak anlar ve öğrenilecek derslerle dolu bir bal küpünü beraberinde getirir. Çocuk kitapları, içinde sadece meraklı küçükler için değil; en bilge beyinlere değin herkesi ilgilendirecek bir felsefeyi taşır. Haydi gelin, çocuk kitabevlerinin var olmasının önemini 6 nedenle birlikte keşfedelim. 

     

    Çocuk Kitabevleri Neden Olmalı?
  • Kasım 23, 2023 Dijital Hediyeler

    Öğretmenler, bilgiye yol gösteren, geleceği inşa eden ve ışık saçan rehberlerimizdir. Öğretmenler Günü yaklaşırken tüm öğretmenlerimizi anmak ve değerli katkılarına teşekkür etmek istiyoruz.  

    Değerli Öğretmenlerimiz,

    Öğrencilerinizle birlikte sınıflarınızı daha interaktif hale getirmeniz için, bu hafta içi her gün e-posta bültenimizden sizlere özel dijital hediyeler sunuyoruz! Sınıf içi etkileşimi artırmak, öğrencilerinizi daha çok motive etmek ve öğrenmeyi daha eğlenceli kılmak için bu dijital hediyelerden faydalanabilirsiniz. 

    Öğretmenler Günü’nü birlikte kutlamak adına dijital hediyeleri kullanırken çektiğiniz görselleri ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı; gönderilerinize bizleri de etiketlemeyi unutmayın.  

    ogretmenlere hediyemiz var
  • Kasım 20, 2023

    Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi Türkiye dahil olmak üzere 196 ülkenin taraf olduğu bir insan hakları belgesidir. Çocukların hakları; ayrımcılık gözetmeme, çocuğun yüksek yararı, katılım, yaşama ve gelişime yönlendirici ilkeleri başta olmak üzere sözleşme maddelerince korunmaktadır.  

    Çağımızın getirdiği iklim krizi gibi problemler çocuk haklarında ihlaller meydana getirmektedir. Çocuklara Yönelik İklim Riski Endeksi’nin ortaya koyduğu verilere ve UNICEF’in çağrısına gelin birlikte göz atalım. 

    UNICEF: “İklim kirizi bir çocuk hakları krizidir.” 

    Çocuk Haklarında İklim Krizinin Etkileri
  • Kasım 17, 2023

    Bir kişinin, bir başkasını kasıtlı ve düzenli olarak rahatsız etmesi, zarar verme amacını taşıyan davranışlarda bulunması, incitmesi ya da korkutması olarak zorbalık olarak adlandırılmaktadır. (Akran zorbalığı ile ilgili yazımızı okumak için tıklayın.) Son dönemlerde sıklıkla karşılaştığımız zorbalık eylemlerine dijital mecralarda da rastlamak mümkün. Dijital teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilen zorbalık türü ise siber zorbalık olarak isimlendirilmektedir. Siber zorbalık; sosyal medyada, mesajlaşma uygulamalarında, dijital oyun platformlarında görülebilmektedir. Siber zorbalık ile seçilen kişiyi kasıtlı olarak korkutma, sinirlendirme ya da utandırmaya yönelik tekrarlanan davranışlar görülür. Dijital platformların daha genç yaşlarda kullanılmaya başlanması küçük yaşlardaki çocuk ve gençlerin buna maruz kalabileceği anlamını taşımaktadır. Bu nedenle özellikle ebeveynlerin, bakım verenlerin ya da eğitmenlerin bu konuda bilinçli olmasında fayda vardır.  

    Gençlerin ve Ebeveynlerin Siber Zorbalıkla İlgili Bilmesi Gerekenler
  • Kasım 08, 2023

    Günümüzde çocuklar için binlerce kitap mevcut, ancak çocuğunuzun yaşına uygun olanları seçerken yaş aralıkları sadece bir başlangıç noktasıdır. Doğru kitapları seçmek için, çocuğunuzu ve onun ilgi alanlarını iyi anlamak büyük bir öneme sahiptir. Hangi tür kitapları sevdiğini ve nelerden hoşlandığını öğrenmek, kelime bilgisinin hangi seviyede olduğunu anlamak çok önemlidir. Yaş aralıkları elbette rehberlik edici olabilir, ancak her çocuğun okuryazarlık becerileri ve ilgi düzeyi farklıdır. 

    Çocukların Yaşlarına Göre Kitap Seçimi
  • Ekim 27, 2023

    Duygular, doğduğumuz andan itibaren bizimle beraberler! Bazen kıpır kıpır ve neşeli duygular içinde olurken; bazen de kafamız bir hayli karışık olabilir. İçimize hüzün çöktüğü zamanlar, yaşamı sıkıcı bulduğumuz zamanlar... “İşte yaşamın anlamı bu!” dedirten özgür ruhlu duygular...  

    Duygular bizlerin yol göstericileridir. Kendine özgü bir dille, bize kendimizle ilgili bir şeyler anlatır. Duyguların anlattıklarına kulak vermeyi öğrenmek ise başlı başına bir süreç. Duyguları tanımak, yönetmek ve düzenleyebilmek yaşam boyu devam eder. İç dünyamızda olup bitenlerin yansıması olan duygularımızla kurduğumuz bağ, bebeklik yıllarımıza dayanır. Küçük yaşlardan itibaren duygularını tanımaya fırsat veren ailede yetişen çocuklar, yaşamları boyunca duyguları ile adeta sohbet eden bireylere dönüşür.  

    Duygularının Farkında Olan Çocuk Yetiştirmek
  • Ekim 16, 2023

    “Haydi arkadaşına traktörünü ver. Biraz da o oynasın.”

    “Kardeşin ağlıyor. Ona elindeki bebeği verir misin?” 

    Siz de küçük çocuklara bunları söylediyseniz, muhtemelen olumsuz bir tepki ile karşılaşmışsınızdır! Hatta bu olumsuz tepki karşısında çocuğunuzun paylaşma bilincinin oluşmayacağını düşünerek kaygı hissetmiş de olabilirsiniz! Şimdi kaygılarınızı bir kenara bırakın ve  O halde gelin bu sürecin detayları hakkında konuşalım.  

     

     

     

     

    blog yazısı
  • Ekim 10, 2023 Tırtıl Kids Öneriyor

    Hayvanlarla kurulan bağ, insan hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır. Özellikle çocukların hayvanlarla ilişkisi, sadece eğlenceli bir vakit geçirmekle kalmaz; aynı zamanda değerli yaşam dersleri sunar. Evcil hayvanlar, çocukların empatiyi, sorumluluğu ve sevgiyi öğrenmelerine yardımcı olur. Bosacki ve arkadaşlarının 2022'de yaptığı bir araştırma, çocuklar ve gençler arasında evcil hayvanlarla kurulan bağın sosyal ve duygusal gelişimlerini olumlu bir şekilde etkilediğini ortaya koydu. Bu araştırma, hayvanlarla ilişki kuran çocukların diğer insanlara ve kendilerine daha şefkatli davrandığını gösterdi. 

    Çocukların hayvan dostu bireyler olarak yetişmelerini desteklemek için, sizlere harika film ve dizi önerileri hazırladık. 

     

    Çocuklar için belgesel, çocuklar için film, çocuk filmleri, aile filmleri, hayvan, hayvan konulu filmler, komedi film, aksiyon film
  • Ekim 03, 2023

    "Greta and the Giants," çocukların ilham verici bir hikayeyi keşfetmelerine olanak tanıyan bir kitaptır. Bu kitap, genç okuyuculara iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir figür olan Greta Thunberg'i tanıtır. Greta'nın genç yaşta başladığı aktivizmi ve iklim değişikliği konusundaki tutkusu, kitabın merkezinde yer alır. Okuyucular, Greta'nın cesaretini, kararlılığını ve dünya üzerindeki değişim gücünü keşfederken, aynı zamanda kendi hayatlarında neler başarabileceklerini düşünmeye teşvik edilirler. Bu kitap, çocuklara büyük bir vizyonun ve tutkunun ne kadar etkileyici olabileceğini gösterirken, aynı zamanda dünya sorunlarına duyarlı bir neslin yetişmesine katkıda bulunur.

    Greta, Greta Thunberg, Greta and the Giants, iklim krizi, aktivist, çevre bilinci, küresel ısınma, doğanın kirletilmesi
  • Yarı fare yarı fil olan  Barnabus ile tanışmaya hazır mısınız? The Fan Brothers’ın 2020’de kaleme aldığı, her yönüyle insanı etkileyen bu kitapta özgürlük hayallerini, cesareti, arkadaşlığı ve dayanışmayı en derinlerinizde hissedeceksiniz! 

     

     

     

    Canadian Children's Literature Award ve Junior Library Guild Gold Standard Selection ödülüne layık görülen The Barnabus Project uzun süreler uluslararası en çok satanlarda en üstteki yerini korudu. Bu başarıları elde etmesinin arkasında bolca emek var. İşledikleri konu ve bunu ele alış biçimlerindeki ustalık, illüstrasyonlarındaki yaratıcılık ve özen ile yediden yetmişe herkesin duygularını uyandırmaya devam ediyor! 

    kitap incelemesi, yuva aramak, ait hissetmek, çocuk, dil gelişimi, 2 yaş, gelişim, çocuk gelişimi, kitap, kitap önerileri, çocuk gelişim kitabı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerez uygulaması vardır, toplanan kişisel verileriniz KVKK & GİZLİLİK VE GÜVENLİK açıklamamızda belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.