2) Stresi azaltır: Hobiler, okul, ödev, ev işleri veya diğer sorumluluklarla ilişkilendirilmez. Hobi, beyni aktif tutarken tamamen rahatlama sağlar.
3) Değerli yaşam becerileri öğretir: Yeni bir hobi, zorluklarla gelir, ancak seçtikleri etkinlikle meşgulken çocuklar sabır, öz disiplin, ince motor becerileri ve iki taraflı koordinasyonu öğrenir. Aynı zamanda eleştirel düşünme, hedef belirleme, problem çözme ve yaratıcı düşünme yeteneklerini geliştirir.
4) Çocuğun fiziksel sağlığına iyi gelir: Fiziksel bir hobi (örneğin jimnastik, yüzme, karate) veya çocuğun dışarı çıkmasını gerektiren bir hobi (örneğin geocaching, bahçe işleri, taş toplama), çocuğun farkında olmadan egzersizin tüm sağlık faydalarını elde etmesini sağlar.
5) Arkadaş bulmaya yardımcı olur: Kendileri hakkında bir şeyler keşfetmenin yanı sıra, çocuklar aynı hobiyi paylaşan yeni arkadaşlar da bulabilirler.
6) Eğitim araçlarıdır: Yeni beceriler kazanmanın yanı sıra, hobiler çocuklara daha geniş bir eğitim sunar. Öykü yazmayı seven bir çocuk, cümle yapısı ve dil bilgisi hakkında bilgi edinirken, taş toplayan bir çocuk jeoloji ve bilim hakkında bilgi sahibi olur.
7) Sıkıntıyı giderir!: Çocuklar genellikle üretken bir şeye ihtiyaç duyar ve zamanlarını doldurmak için bir etkinliğe ihtiyaçları vardır. Hobiler, onların heyecanla bekleyebileceği ve ekranlardan uzak tutabileceği bir etkinlik sunar.
Çocukların hobi seçimi yaparken veya seçtiği bir hobi hakkında bilgi sahibi olurken okuyabileceğiniz kitapları sizler için derledik. Ulaşmak için tıklayın!
Nereden Başlamalı? Çocuğunuza hobileri önerebilir ve yeni şeyler denemelerini teşvik edebilirsiniz, ancak sonunda çocuğunuz en çok keyif aldığı hobiyi doğal olarak seçecektir. Hobilerini değiştirebileceklerini unutmayın, ancak bu kesinlikle kötü bir şey değildir - bunu dünyayı daha fazla merak ediyorlar ve ufuklarını daha da genişletiyorlar olarak görün.