1) Ravi Kükrüyor
Yazan & Resimleyen: Tom Percival
Çeviren: Burcu Ural Kopan
Yayınevi: Marsık Kitap
Konusu: Evin en küçüğü olan Ravi’ye göre küçük olmak onun hareketlerini kısıtlıyor. Ne büyüklerin eğlenceli kaydırağından kayabiliyor ne de kütüklerin arasından yardım almadan atlamayı başarabiliyor.Tahmin edebileceğiniz gibi bu durumdan hiç de memnun değil. Parka gittikleri bir günde de tüm bu sorunlar üst üste geliyor. Ravi ise gerçekten çok sinirleniyor ve içinden bir kaplan çıkıyor! Evet evet yanlış duymadınız, bir kaplan! Ravi’nin sinirleri geçecek mi dersiniz?
Öne Çıkan Özelliği: Kitapta çocukların öfke duygusu ve onunla nasıl baş edebileceği kaplan imgesiyle ifade ediliyor. Çocukların düşsel ve duygusal gelişimlerini önemseyen Benim Duygular Kitabım serisi bugüne kadar 21 dile çevrildi.
2) Öfke
Yazan: Blandina Franco
Resimleyen: José Carlos Lollo
Çeviren: Özgür Gökmen
Yayınevi: Desen Yayınları
Konusu: Küçücük bir öfke kırıntısı başlarda bir köşede beklerken bir süre sonra farklı şeylerden beslenmeye başlıyor ve önüne çıkan her şey onu büyüttükçe büyütüyor. Bir süre sonra öfkeden başka hiçbir şeye yer kalmıyor. Peki ya kendi içine sığamayan bu öfkeyle başa çıkmanın yolu neydi?
Öne Çıkan Özelliği: Kitapta siyah beyaz çizimlerin üstüne vurgulanmak istenen öfke hissi kırmızıyla ifade edilerek metnin yanı sıra çizimlerle de öfkenin yarattığı karmaşa gözler önüne seriliyor.
3) Öfke ile Başa Çıkma Yolları
Yazan & Resimleyen: Isabelle Filliozat, Virginie Limousin,Eric Veille
Çeviren: Burçak Targaç
Yayınevi: Domingo Yayınevi
Konusu: Öfke, sandığımız kadar kötü bir şey değildir! Şiddet ile öfke sıklıkla karıştırılsa da birbirlerinden çok farklıdırlar. Öfke kendimizi tanımamıza ve ifade etmeme yardımcı olurken tehdit altında hissettiğimiz zaman dur dememizi sağlar. Peki öfke nasıl ortaya çıkar? Gelin, birlikte keşfedelim.
Öne Çıkan Özelliği: Psikoterapist Isabelle Filliozat ile Psikoterapist ve Çocuk Terapisti Virginie Limousin tarafından kaleme alınan Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum serisinin ikinci kitabı Öfke İle Başa Çıkma Yolları, 100’den fazla etkinlik ve ebeveyn kitapçığıyla birlikte, öfke anlarında çocukların içlerinde neler olup bittiğini anlayabilmelerini, öfkenin sağlıklı ve gerekli bir duygu olduğunu kavrayıp onu şiddetten ayırabilmelerini sağlamayı amaçlıyor.
4) Semih’in Öfkesi
Yazan: Sangeeta Bhadra
Resimleyen: Marion Arbona
Çeviren: Sedef Özge
Yayınevi: KVA Çocuk
Konusu: Semih’in parkta rahat rahat oynamasını sağlayan eğlenceli mi eğlenceli bir arkadaşı var. Ama arkadaşı onun başına sürekli sorun açıyor. Peki ama Semih’i bu kadar zorlayan arkadaşı kim? Tabii ki öfke! Semih öfkesini kontrol altına almayı başarabilecek mi dersiniz?
Öne Çıkan Özelliği: Kitapta başlarda zararsız gözüken öfkenin çocuklar için ne tür sorunlar doğurabileceğini eğlenceli ve bir o kadar da düşündürücü şekilde anlatılıyor.
5) Öfkemle Nasıl Başa Çıkabilirim?
Yazan: Dagmar Geisler
Çeviren: Yasemin Özek
Yayınevi: Gergedan Yayınları
Konusu ve Öne Çıkan Özelliği: Öfkenin nasıl ortaya çıktığını ve ortaya çıktığında onunla nasıl baş edebileceğinizi hiç düşündünüz mü? Düşünmediyseniz bile kitap bu konuyu nasıl ele alabileceğinize ve kimsenin kalbini kırmadan öfkenizi nasıl ifade edebileceğinize dair ipuçları veriyor. Çocukları ve yetişkinleri öfke duygusunu farklı boyutlarıyla ve değişik yaklaşımlarla irdelemeye davet ediyor. Çocukların önyargısız ve kendilerini rahatça ifade edebilecekleri ortamlarda, kendi davranış biçimleri hakkında düşünmelerini sağlıyor.