Yazan & Resimleyen: Annick Mason
Çeviren: Göyçen Gülce Karagöz
Yayınevi: abm Yayınevi
Konusu: Oscar her durumda kızarıyor ve hiç istemese de buna engel olamıyordu: Sınıfın önünde şiir okurken, havuza girerken, Suzie'nin yanına otururken... Bu yüzden de kendini çıkmazda hissediyor ve ona kızardığı söylendiğinde daha da çok kızarıyordu. Oscar bunu aşabilecek mi dersiniz?
Öne Çıkan Özelliği: Utangaçlık duygusunu renk üzerinden işleyen ve bunun aslında anormal bir durum olmadığını, herkesin farklı şeylerde utanabileceğini aktaran kitap arkadaşlık konusuna da değiniyor. Kızarmalarına engel olamayan çocuklara yalnız olmadıklarını aktarabilecek sımsıcak bir hikaye.
Kitabı buradan inceleyebilirsiniz.
2) Herkes Alfred’e Bakıyor
Yazan: Johan Unenge
Resimleyen: Maria Nilsson Thore
Çeviren: Ali Arda
Yayınevi: Redhouse Kidz
Konusu: Üzerinizde sürekli farklı gözler hissetseniz ne yapardınız? Utanır mıydınız yoksa mutlu mu olurdunuz? Alfred’in bu soruya vereceği cevap çok belli: Utanırım! Ve Alfred sadece utanmakla kalmıyor, Bir çocuk ne kadar küçülebilir? Alfred’in annesiyle babası her sabah bunu düşünüyor. Çünkü okulda, markette, yolda kısacası her yerde kim ona baksa biraz daha küçülüyor. Derken bir gün öyle bir şey oluyor ki Alfred’in utangaçlığı birden yok oluveriyor. Kendine güveni arttıkça büyüyor, büyüyor ve bu sefer de etrafında başkalarına yer bırakmamaya başlıyor. Alfred’in durmaksızın büyüyüşü nasıl son bulacak?
Öne Çıkan Özelliği: Ödüllü İsveçli yazar Johan Unenge’in yazdığı kitap utangaçlık, zorbalık, özgüven gibi konulara değiniyor. Özellikle anasınıfına yeni başlayan çocukların empati yapabileceği bir hikayeye sahip kitap Maria Nilsson Thore’un çizimleri ile hikayenin esprili üslubunu detaylı çizimlerle yakalıyor.
Kitabı buradan inceleyebilirsiniz.
3) Küçük Cesur Tavşan Hopi
Yazan & Resimleyen: Nicola Kinnear
Çeviren: Nurten Hatırnaz
Yayınevi: Beyaz Balina Yayınları
Konusu: Hopi tüm vaktini evde geçiren, dışarıdaki dünyayı çok merak etse de bir türlü cesaretini toplayıp evden dışarı adımını atamayan bir tavşan. Çünkü ona göre dışarısı tehlikelerle dolu, korkunç bir yer. Peki, Hopi bir gün evden çıkmaya mecbur kalınca ne yapacak dersiniz?
Öne Çıkan Özelliği: Özellikle pandemi ile beraber dışarıya çıkmaktan korkan, bu korkunun içinde de utangaçlığın olduğu çocuklar için empati kurmalarına yardımcı olacak bir kitap Küçük Cesur Tavşan Hopi. Çocuklara korkacak ve utanacak bir şey olmadığını, zannettiklerinden çok çok daha cesur olabileceklerini gösteren sımsıcak bir dostluk hikâyesi.
Kitabı buradan inceleyebilirsiniz.
4) Küçük Bayan Utangaç
Yazan & Resimleyen: Roger Hargreaves
Yayınevi: Doğan Egmont
Konusu & Öne Çıkan Özelliği: Yayımlandığından bu yana çocukların eğlenerek keşfetmelerini destekleyen Küçük Bay ve Küçük Bayanlar serilerinin bir parçası olan Küçük Bayan Utangaç kitabı utangaçlık yaşayan çocukları hikayelerini okumaya davet ediyor. Roger Hargreaves’in çizimleri hikayeye renk katıyor.
Kitabı buradan inceleyebilirsiniz.
5) Bob ve Gaga Sanatı
Yazan & Resimleyen: Marion Deuchars
Çeviren: Sima Özkan
Yayınevi: Fom Kitap
Konusu: Bob bacakları arkadaşlarınınki gibi olmadığı için çok üzülüyordu. Kendini sürekli dışlanmış hissediyor ve sıska bacaklarını başkalarına göstermeye utanıyordu. Ama ne gelirdi gagasından? Bu sorunu çözmesi için bir yol var mıydı?
Öne Çıkan Özelliği: Marion Deuchars’un yazıp resimlediği Bob ve Gaga Sanatı, çocukları bedenlerini sevmeye ve utanacak bir şey olmadığını anlamaya davet ediyor. Bob’un sorununa bulduğu çözüm üzerinden çocuklara kendilerini sanatla ifade edebileceklerini söyleyerek kendileri olmayı göze alacak kadar cesur olmaya çağırıyor.
Kitabı buradan inceleyebilirsiniz.